Wat was je stil?

Ja, afgelopen jaar, heb ik me niet veel geroerd op mijn eigen site. Het was een ander jaar dan anders. Ik was altijd al met persoonlijke ontwikkeling bezig, maar dit jaar gingen er een paar tandjes bovenop. Steeds kwam ik in aanraking met fijne initiatieven of trainingen waartoe ik me uitgenodigd voelde. En de ontwikkeling ging zo snel dat ik weinig tijd had om erover te bloggen. Want dat doe ik meestal wanneer de boel een beetje geland is. Maar steeds verder ging ik naar binnen.

Werk komt meestal spontaan op mijn pad en zo ook afgelopen jaar.  Weer nieuwe uitdagingen, zoals ghostwriting van een nieuw boek, artikelen en websites en een pilotproject voor een leverancier in professionele vaatwassers. Hiervoor mocht ik klanten bezoeken en kwam op hele bijzondere plekken in Nederland terecht. Ik heb heel wat professionele keukens van binnen mogen zien, van schepen tot kroegen en alles ertussen. Dat was vaak een hele belevenis. Maar al met al sloeg de verhouding werk/privé sloeg wat om naar privé en dat kwam vorig jaar goed uit. Ik bleef in vertrouwen en heb er een leuk, leerzaam en mooi jaar van gemaakt. Ik hoop echter dit komende jaar weer lekker aan de slag te gaan en speel alweer met wat ideeën. Voorlopig concentreer ik me echter even op het maken van verhalen (boeken en artikelen) voor anderen.

Naast mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik ook nog zakelijk in trainingen geïnvesteerd. Zo heb ik mijn verhaalkunsten aangescherpt met de cursus Retoriek van Jan Vaessen. Hij heeft me veel bijgeleerd over de interpretatie van verhalen, een nieuw model gegeven voor het schrijven van teksten en voordrachten en geleerd hoe je tot verrassende inhoud kunt komen door te werken met bronteksten.

Nu is het weer tijd om weer meer naar buiten te gaan. Het afgelopen jaar en ook nu nog hebben voor een belangrijk deel bijgedragen om mijn eigen levensvreugde, speelsheid en vrouwelijke wijsheid verder te ontwikkelen. En dat begint haar vruchten af te werpen. Het leven is voor mij een stuk lichter geworden. Mijn veerkracht is enorm toegenomen. Nu gewoon weer handen uit de mouwen dus. Tijd om speels aan het werk te gaan. Met tekst, communicatie, gespreksleiding en wie weet wat er zich nog meer gaat aandienen. Thema blijft sAAmen Deelen. Ik breng daarbij graag wat lucht, licht en helderheid, ongeacht de eindvorm.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.